Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova a recepționat prima cantitate de păcură donată de România

RFI Romania
Moldova Romania

Republica Moldova a recepționat prima cantitate de 1.250 de tone de păcură din România, din cele 5.000 de tone promise drept asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru țara noastră.

Acestea au fost recepționate în cadrul ceremoniei oficiale de recepție a unui prim transport din donație. Celelalte cantități de păcură urmează să ajungă în Republica Moldova în săptămânile următoare, transmite presa din Repubica Moldova.

„Regiunea geografică și timpurile complicate pe care le trăim pun în fața Republicii Moldova mai multe provocări majore. Acest ajutor din România demonstrează că țara vecină este mai mult decât un adevărat prieten.

Acum ne confruntăm cu o criză de refugiați la care nu s-a așteptat nimeni. România ne este alături, ne ajută, ca cei care doresc să plece în alte țări europene să poată tranzita mai ușor Republica Moldova.

(...) În aceste condiții, când avem nevoie să utilizăm mai mult combustibil, care este la prețuri înalte, ne bucurăm că primim păcură”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Totodată, o cantitate din combustibilul oferit drept asistență internațională, cu titlu gratuit, 130 de tone de tone de motorină și 131 de tone de motorină, se află deja în depozitele din Republica Moldova.

Despre aceasta a anunțat președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a României, Georgian Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.