Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPUBLICA MOLDOVA/ALEGERI: Aproape un sfert din buletinele de vot vor fi în limba rusă

moldova

Comisia Electorala Centrală (CEC) de la Chişinău a decis în şedinţa sa de sâmbăta suplimentarea numărului buletinelor de vot cu 1200 de exemplare, relatează Radio Chişinău. 

Decizia a fost luată după ce de la două secţii de votare din Capitală au parvenit liste electorale suplimentare; 800 de exemplare din cele 1200 suplimentare sunt destinate Penitenciarului nr. 13, iar altele 400 - pentru o unitate militară de carabinieri, a indicat secretarul de presă al Comisiei, Viaceslav Agrigoroae. 

Conform hotărârii CEC, în total vor fi tipărite 3. 132. 427 de buletine de vot pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie - 2. 379. 883 (76%) de buletine vor fi în limba româna, iar 751. 344 (24%) - în limba rusă. 

Pentru municipiul Chişinău urmează a fi tipărite 649. 461 de exemplare, inclusiv 433. 289 în limba româna şi 216.172 în limba rusă. 

Dupa retragerea lui Andrei Năstase /Partidul Platforma 'Demnitate şi Adevăr' (PPDA)/ în favoarea Maiei Sandu /Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS)/ şi excluderea din cursa electorala a Innei Popenco, candidata partidului 'Ravnopravie' (condus de primarul de Orhei, Ilan Sor), 10 candidaţi au rămas în cursa pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Ca urmare a schimbărilor intervenite, CEC a stabilit ordinea finală de înscriere a candidaţilor în buletinul de vot care, conform noilor parametri, va avea o lungime de 30 de cm (303 mm). AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.