Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova dă în clocot. Tensiuni între opoziție și forțele de ordine

Partidul de opoziție "Şor" a acuzat, duminică, Poliția și Agenția Națională de Transport Rutier că au împiedicat deplasarea oamenilor la o acţiune de protest în masă la Chișinău, potrivit Tass, scrie Rador.

"Multe autobuze și microbuze, pline cu oameni din nordul și sudul țării, care vor să participe la protestul de astăzi, sunt oprite și nu li se permite să intre în Chișinău" - a anunţat, duminică, serviciul de presă al partidului, care este organizatorul protestului. Corespondentul TASS nu a putut obține un comentariu din partea poliției în această privință.

Anterior, opoziţia a instalat peste două sute de corturi în apropierea Parlamentului, în care protestatarii petrec noaptea. Aceştia doresc să obţină dizolvarea parlamentului. Între demonstranți și forţele de poliție izbucnesc, în mod regulat, ciocniri, atunci când aceştia încearcă să monteze noi corturi sau să introducă lucruri prin cordonul poliției în orașelul corturilor.

Astăzi, poliția a cerut autorităților de la Chișinău să impună restricții protestatarilor din fața Parlamentului. Surse din cadrul poliţiei subliniază că demonstranții blochează trotuarul, aruncă gunoaie, fumează în locuri nepermise și dau dovadă de un comportament antisocial. Amintim că protestele au început în Republica Moldova în vară - la Chișinău și în autonomia găgăuză.

Participanții lor acuză autoritățile pro-europene de incapacitatea de a face față crizei, indică o inflație record în ultimii 20 de ani, care a atins 34% pe o bază anuală, o creștere de mai multe ori a prețurilor la gaze, la alte resurse energetice și la alimente, precum și o scădere bruscă a nivelului de trai.

Conducerea țării este criticată pentru refuzul de a negocia prețuri mai bune la gaze cu Rusia, precum și pentru presiunea politică asupra membrilor opoziției, ai căror lideri au fost arestați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.