Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova este în stare de alertă pe piața energiei electrice și interzice exportul de energie electrică

www.magnanews.ro
energie electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din Republica Moldova a aprobat astăzi, 13 octombrie, hotărârea privind interzicerea exportului energiei electrice pe perioada stării de alertă pe piața energiei electrice.

Potrivit unui comunicat al Agenției, producătorii locali de energie electrică, produsă din surse regenerabile, care nu beneficiază de schema de sprijin, ar urma să se adreseze către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și S.A. „FEE Nord” pentru a încheia contracte de achiziție a energiei electrice.

Aceste contracte urmează să fie negociate și semnate în termen de 2 zile lucrătoare. Prețul de achiziție a acestor contracte nu va depăși cel mai mic preț al energiei electrice indicat în contractul pe care îl au Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și S.A. „FEE Nord” cu S.A. „Energocom”, în contextul obligației de serviciu public de achiziționare a energiei electrice.

Totodată, Î.S. „Moldelectrica” a fost obligată să nu valideze notificările fizice ale participanților la piața energiei electrice din R. Moldova privind exportul declarat al energiei electrice, luând în considerare starea de alertă pe piața energiei electrice.

Hotărârea privind interzicerea exportului energiei electrice din R. Moldova a fost luată în baza prevederilor legii cu privire la energia electrică și a pct. 1 din Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie curent și intră în vigoare la data de 15 octombrie curent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.