Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova este pe marginea prăpastiei. Actuala guvernare anunță că NU părăsește instituțiile și că NU recunoaște Lovitura de stat dată de președinte

Vladimir_Plahotniuc

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a declarat astăzi într-o conferință de presă că partidul său nu recunoaște noul Guvern al republicii investitit în funție de Parlament. El anunță că avem a face cu o lovitură de stat orchestrată de președintele Igor Dodon și de prietenii săi din afara țării și că actualul guvern interimar NU va părăsi puterea și că vor fi organizate în curând alegeri anticipate:

Vezi și: Cine este, de fapt, FEMEIA care a intrat în cursa pentru Palatul Cotroceni: Susține că Pământul e plat, a fost consiliera lui Dăncilă și a lui Oprea

”Ceea ce au făut azi Igor Dodon, PSRM și ACUM este o evidentă lovitură de stat. Au încălcat deliberat Constituția și deciziile Curții Constituționale. Igor Dodon și PSRM nu mai au legitimitatea să mai participe la constituirea unei majorități constituționale și a guvernului din moment ce există dovezi că au fost finanțați din exteriorul țării, atât în campania electorală cât și în rest. Există dovezi că au încercat să își trădeze țara.

Sunt dovezi clare că au încercat să preia azi forțat puterea în interul lui și celor din spatele lui.

Partidul Democrat nu recunoaște legalitatea a tot ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament, începând de la modul în care a fost convocat plenul până la toate voturile care u fost făcute. Vom face tot ceea ce este legal și constituțional pentru ca planul de preluare forțată a instituțiilor să nu aibă loc.

Confirm că am avut mai multe discuții cu PSRM pentru a forma o majoritate parlamentară dar de fiecare dată veneau solicitări noi. Am înețeles că discuțiile cu ACUM era să ne șantașeze pe noi ca să acceptăm anumite condiții. Coaliția PDM-PSRM era aproape făcută, dar a căzut în ultimul moment, când am refuzat să semnez federalizarea țării pentru că însemna să-mi trădez țara, să-mi trădez colegii dar și să trădez cetățenii. Nu sunt un om perfect dar niciodată nu am făcut nimic prin care să-mi trădez țara. Ceea ce au făcut PSRM și ACUM este evident o lovitură de stat.

Am făcut o ședință a partidului pentru ca toate instituțiile statului să funționeze în mod normal iar cetățenii să nu fie afectați prea mult de această criză declanșată de Partidul Socialiștilor si ACUM.

Considerăm că de azi n u mai avem un președinte legitim al statului și poporul este în drept să își aleagă un alt președinte. Insistăm deci pe organizarea de alegeri prezidențiale anticipate concomitend de dorit cu alegeri parlamentare anticipate.

Puterea acum nu este la nici un partid, o guvernare interimară și un Parlament complet nefuncțional. Puterea etse în mana poporului acum care va trebui să voteze să trimită în Parlament oameni responsabili.”, a spus Vlad Plahotniuc.

__

Noul guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Maia Sandu, a depus sâmbătă jurământul în faţa Parlamentului reunit la Chişinău, relatează site-ul unimedia.info.

Curtea Constituţională decisese deja că legislativul nu îşi mai poate exercita atribuţiile constituţionale, inclusiv cele de control asupra executivului, întrucât mandatul său a expirat.

Citește și: Atenție! Noul consilier al lui Dăncilă propune concedieri în sectorul bugetar

Şedinţa parlamentului a fost convocată de Partidul Socialist (PSRM) al preşedintelui Igor Dodon şi de blocul pro-european ACUM, alcătuit din Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) condus de Maia Sandu şi din Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA).

Liderul PPDA, Andrei Năstase, este vicepremier şi ministru de interne în noul guvern, din care mai fac Vasile Şova (vicepremier pentru integrare), Nicolae Popescu (externe şi integrare europeană), Georgeta Mincu (agricultură, dezvoltare regională şi mediu), Pavel Voicu (apărare), Vadim Brânzan (economie şi infrastructură), Liliana Nicolaescu-Onofrei (educaţie, cultură şi cercetare), Natalia Gavriliţa (finanţe), Stanislav Pavlovschi (justiţie) şi Ala Nemerenco (sănătate, muncă şi protecţie socială).

Citește și: EXCLUSIV Lovitură în plin pentru Carmen Dan! ‘Cutia Pandorei’ a fost deschisă, după uciderea poliţistului din Timiş

La şedinţa parlamentului au participat doar deputaţii PSRM şi ACUM.

Partidul Democrat (PDM) a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională toate actele adoptate de parlament în şedinţa de sâmbătă.

Citește și: Surprinzător! Obiectul pe care îl are Liviu Dragnea în celulă deși nu ar trebui .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.