Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova exportă tot mai mult în Germania! Schimburile comerciale dintre cele două țări se apropie de 1 miliard de euro

zdg.md
germania moldova

Schimburile comerciale dintre Germania și Republica Moldova au fost anul trecut în ușoară creștere față de 2022. Potrivit rezultatelor prezentate de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), comerțul total (importuri + exporturi) a crescut cu 5,3%, transmite IPN.

Datele preluate de AHK România de la Biroul Federal de Statistică al Germaniei, Destatis, arată că volumul comerțului între cele două state a depășit 871,2 milioane de euro. Exporturile Germaniei către Republica Moldova au însumat 547,7 milioane de euro (+2%), în vreme ce importurile s-au ridicat la 323,5 milioane de euro (+11,4%).

Tot mai multe companii germane sunt interesate de Republica Moldova ca amplasament pentru afaceri. Există potențial de colaborare în special în industria prelucrătoare și cea alimentară, în domeniul energiei și al comerțului”, a declarat Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

Republica Moldova ocupă locul 95 în clasamentul partenerilor comerciali ai Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.