Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Guvernul condus de Chiril Gaburici şi-a prezentat oficial demisia

gaburici

Guvernul de la Chişinău şi-a prezentat marţi oficial demisia, ca urmare a retragerii din funcţie a premierului Chiril Gaburici, decizie anunţată vinerea trecută, cu două zile înainte de alegerile locale din Republica Moldova. 

Demisia cabinetului Gaburici urmează să fie confirmată de parlamentul Republicii Moldova, după care preşedintele Nicolae Timofti va numi un premier interimar, urmând ca apoi să iniţieze consultări cu facţiunile parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru. 

Premierul Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia la 12 iunie, după ce cu o zi înainte fusese audiat de procurori în dosarul legat de diploma sa de studii, care, potrivit expertizei efectuate de Ministerul de Interne, ar fi falsă. El a precizat că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele cu care se confruntă Republica Moldova şi nu de diplomele sale de studii. 

Până la instalarea unui nou guvern la Chişinău, cabinetul demisionar va asigura administrarea afacerilor curente, după cum precizează mass-media locală.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.