Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova încearcă să se rupă de Rusia! Pentru prima dată în istoria țării, Chișinăul nu va consuma gaze livrate de Gazprom

gaze germania

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță că tariful la gaz pentru consumatorii finali nu va fi modificat ca urmare a deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale prin care S.A. „Moldovagaz” a fost obligată să procure de la S.A. „Energocom” circa 100 milioane m3 de gaze naturale la un preț de 1108,61 dolari/ 1000 m3. Potrivit demnitarului, cetățenii vor primi în continuare suport în factură și vom trece cu bine de această iarnă, conform deschide.md.

„Pentru prima dată în istoria țării noastre, malul drept nu va consuma gaze livrate de Gazprom. Încă de anul trecut, am promis că vom face rezerve și vom găsi alternative pentru a nu mai fi dependenți de o singură sursă. Am reușit acest lucru.

Pentru luna decembrie, SA Energocom, conform deciziei CSE, va vinde 100 mln m3 de gaz către MoldovaGaz, la prețul mediu de 1108,61 dolari/ 1000 m3. Acest preț include toate costurile: costul de achiziție a gazului, costurile de transport și costurile de depozitare pe care le-a suportat Energocom. Suplimentar, Guvernul continuă să crească stocurile de gaz și pentru lunile următoare.

Important, în urma acestei decizii, tariful nu se va schimba. Cetățenii vor primi în continuare suport în factură și vom trece cu bine de această iarnă”, a scris el.

Amintim că S.A. „Moldovagaz” a fost obligată să procure de la S.A. „Energocom” circa 100 milioane m3 de gaze naturale. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.