Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova intenţionează să se alăture iniţiativei şefilor Ministerelor Apărării din Europa de Sud-Est

Republica Moldova intenționează să se alăture inițiativei regionale Procesul Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM), se precizează într-un comunicat publicat de Ministerul Apărării Naționale al României în urma vizitei oficiale a ministrului apărării al acestei țări,

Angel Tîlvăr, la Chișinău, la invitația omologului său Anatolie Nosatîi. În cadrul convorbirilor, se menţionează în comunicat, România a subliniat "importanța participării (Republicii Moldova) la proiectele inițiativei regionale Procesul Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM), în care România, începând din iulie al acestui an până în iulie 2025, este președinte prin rotaţie". Cei doi miniștri au analizat "pași concreții pe care Republica Moldova ar trebui să îi facă pentru a se pregăti pentru aderarea la acest format regional de consultări militaro-politice".

"Puteți conta pe sprijinul nostru deplin pentru ca aspirația Republicii Moldova de a adera la SEDM să fie realizată în timpul președinției României a acestui for" - a spus Tîlvăr. "Aderarea Republicii Moldova ca membru cu drepturi depline al acestei inițiative va consolida statutul țării în planul regional și internațional şi va deschide noi oportunități de cooperare militară cu țările din regiune" - a adăugat ministrul român. Formatul numit Procesul Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM) a fost stabilit în 1996, la Tirana, unde a avut loc prima întâlnire a miniștrilor apărării din regiune. Participanţii acestuia sunt Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Grecia, Georgia, Italia, România, Macedonia de Nord, Serbia, Slovenia, SUA, Turcia, Ucraina, Croația și Muntenegru. Republica Moldova este în prezent membru observator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.