Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova: Maia Sandu îl atacă pe Traian Băsescu în problema Unirii

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Maia Sandu

Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune șî Solidaritate l-a critica pe Traian Băsescu după ce acesta a afirmat că aderarea Republicii Moldova la UE nu este fezabilă și cea mai sigură cale de acces a Republicii Moldova este Unirea cu România.

"Nu sunt deacord cu declaratiile pe care le-a spus Traian Basescu privind faptul ca RM nu va adera niciodată la UE. Noi avem un Acord de Asociere. Sunt deacord că dispoziția în cadrul tarilor membre UE nu este cea mai bună, dar asta nu înseamnă cu lucrurile nu se pot schimba, totul depinde de noi", a spus Sandu, în cadrul emisiunii ÎnPROfunzime.

Ea a mai sugerat că nu există un plan pentru Unire: "Privind Integrarea Europeana pot spune ca știm ce facem, mâine, poimâine, avem un plan, dar în cazul Unirii nu vedem acest plan."

Extinderea Uniunii Europene a fost practic blocată după aderarea Croației în 2013 iar în momentul de față UE este mai degrabă preocupată cu Brexitul și dezbaterile privind adâncirea integrării. Conform datelor Băncii Mondiale, PIB-ul per capita al Republicii Moldova este de șapte ori mai mic decât cel al Uniunii Europene.

Poziția Maiei Sandu diferă parțial de poziții mai vechi ale sale. În 2016, la aceeași emisiune, Maia Sandu vorbea de obstacolele în fața Unirii dar avea grijă să spună că, dacă ar fi un referendum, ea ar vota DA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.