Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova refuză oferta României și Ucrainei de a relua circulația trenurilor internaționale

hotnews.ro
tren republica moldova

România și Ucraina propun Republicii Moldova reluarea circulației trenurilor internaționale, însă conducerea CFM refuză această propunere. Anunțul a fost făcut de fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, notează deschide.md

Potrivit politicianului, direcția Chișinău-Odesa-Chișinău era una din cele mai rentabile pentru Calea Ferată Moldova în perioada de vară, însă Calea Ferată a Moldovei motivează refuzul de a restabili circulația internațională prin faptul că vagoanele sunt în stare deplorabilă.

Adică, pentru majorarea semnificativă a veniturilor întreprinderii strategice nu este posibil de reparat 20 de vagoane. Macar din banii împrumutați, în baza unui plan concret și real de restabilire a circulației. În schimb, mii de angajați, care de 6 luni nu primesc salarii, sunt trimiși la bănci după credite”, precizează el.

Alexandru Slusari amintește că circulația trenurilor internaționale a fost sistată în 2020 din cauza pandemiei „și atunci nimeni nu a vorbit despre probleme privind vagoanele”.

Oare timp de un an situația a devenit atât de dramatică, încât nu există nicio soluție pentru problema strategică, ce ține de veniturile întreprinderii și ale salariaților acesteia? Ce se întâmplă la Calea Ferată? Sabotaj, incompetență sau interes pecuniar de a falimenta entitatea strategică? În orice caz e nevoie ca urgent, la una din primele ședințe a noului Executiv, să fie dezbătut subiectul CFM, inclusiv problema respectivă”, a punctat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.