Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova renunță la închiderea spațiului aerian: Ar îngreuna livrarea ajutorului umanitar pentru refugiații din Ucraina

Ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, a declarat că republica a renunţat la inițiativa de a închide spațiul aerian, din cauza cazurilor de cădere a unor fragmente de rachete pe teritoriul său, anunţă Rlive, potrivit Rador.

În luna octombrie anul trecut, Ministerul Apărării al Republicii Moldovei a anunţat că ia în calcul o decizie de închidere a spațiului aerian al țării, pe fondul atacurilor lansate de Rusia asupra Ucrainei.

Anatolie Nosatîi a confirmat că au existat propuneri de închidere a spaţiului aerian în cadrul guvernului. Decizia de a închide spațiul aerian a fost abandonată, după ce riscurile au scăzut, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, în prezent această problemă nu este pe ordinea de zi, însă autoritățile continuă să monitorizeze situația și, dacă ea va deveni periculoasă, se vor lua măsuri.

Nosatîi a adăugat că închiderea spaţiului aerian al R.Moldova ar duce la unele probleme, de exemplu, ar îngreuna livrarea ajutorului umanitar pentru refugiații din Ucraina. Ministrul a mai spus că fragmentele de rachetă găsite pe teritoriul Republicii Moldova au fost predate autorităților de anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.