Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova se mobilizează și trimite salvatori, autospeciale și câini în ajutorul Turciei

cutremur turcia

Republica Moldova este gata să intervină în salvarea victimelor cutremurului devastator produs în această dimineață în Turcia și Siria. Astfel, o echipă din 55 de salvatori, 12 autospeciale de intervenție complet autonome și 2 câini de căutare vor ajunge la locul dezastrului.

Republica Moldova a primit solicitarea oficială a Guvernului Turciei și a depus oferta de ajutor către mecanismele Uniunii Europene și NATO responsabile în coordonarea asistenței în caz de dezastre, conform deschide.md.

Participarea echipei a fost aprobată de președintele Comisiei Situații Excepționale a Republicii Moldova și urmează să ajungă în zona afectată de cutremur, pe calea aerului.

În acest scop, Republica Moldova a solicitat UE și NATO punerea la dispoziție a unui avion care să transporte echipa de salvatori și tehnica necesară.

Odată ce cererea de ajutor a Republicii Moldova va fi acceptată și va fi identificat un avion pentru transport, echipa de salvatori va zbura către locul dezastrului. În zona afectată, salvatorii din R. Moldova vor activa cel puțin 7 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.