Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova sub lupa americanilor - Care este poziția Departamentului de Stat cu privire la decizia PDM de a se retrage de la guvernare

republica moldova

Departamentul american de Stat a anunțat, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul său oficial, că salută decizia Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM) de a se retrage de la guvernare în favoarea premierului desemnat, Maia Sandu, dar și a coaliției parlamentare potrivit mediafax.

„Este încurajator faptul că atât coaliția, cât și fostul Guvern au convenit asupra unui transfer pașnic al puterii, care reflectă voința poporului Republicii Moldova. Facem apel la reținere în această perioadă de tranziție”, transmite Departamentul de Stat.

Maia Sandu dă exemplul României după ce mai multe avioane suspecte au decolat de la Chișinău - Nu prea sunt locuri pe pământ unde se pot ascunde

Departamentul american de Stat mai notează că Statele Unite vor continua colaborarea cu autoritățile de la Chișinău. „Statele Unite vor continua să monitorizeze îndeaproape situația din Republica Moldova și își mențin angajamentul de colaborare cu moldovenii pentru construirea unui viitor prosper și democratic”, se mai arată în comunicat.

Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc, a anunţat vineri după-amiază retragerea de la guvernare, în contextul crizei politice de la Chişinău.

Decizia a fost luată pe fondul presiunilor exercitate de Uniunea Europeană, Statele Unite şi Rusia, care au anunţat recunoaşterea Guvernului condus de Maia Sandu, alcătuit prin susţinerea Partidului Socialist (PSM) şi a alianţei ACUM, formată de Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.