Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova trece pe energie regenerabilă. Până în 2025 vrea să atingă cel puțin 30% din consumul intern

zf.ro
eoliene cez romania

Până în 2025, Republica Moldova intenționează să producă din surse regenerabile proprii cel puțin 30% din energia consumată în țară.

Declarația a fost făcută de Igor Grosu, Președinte al Parlamentului de la Chișinău, în deschiderea celei de-a 10-a sesiuni a Adunării Parlamentare Euronest de la Chișinău, transmite știri.md.

El a menționat că anul trecut a fost unul foarte dificil pentru Moldova, inclusiv în contextul crizei energetice grave cu care s-a confruntat țara din cauza limitării livrărilor de gaze de către Gazprom.

"Dar acest șantaj energetic ne-a făcut mai puternici. Pentru prima dată de la Independență, după mai bine de 30 de ani, nu mai suntem dependenți de gazul rusesc. Avem propriile noastre rezerve de gaze naturale în rezervă. Și vom continua în același ritm să nu mai depindem de un singur furnizor și să ne diversificăm sursele de aprovizionare. Acum trebuie să lansăm și să sprijinim cât mai multe proiecte de energie verde, de energie regenerabilă, să avem mai multe panouri solare și mai multe turbine eoliene. Până în 2025 planificăm ca cel puțin 30% din energia consumată în Moldova să provină din surse regenerabile proprii. Și aici suntem siguri că vom reuși, mai ales datorită partenerilor noștri străini, care deja și-au demonstrat deschiderea de a împărtăși experiența lor", a declarat președintele Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.