Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova va efectua o achiziție de testare a gazelor naturale din Grecia (Energocom)

Shuttesrtock
gaze

Compania moldovenească "Energocom SA" va efectua o achiziție de testare de gaze naturale din Grecia. Scopul acesteia este de a crea o alternativă la aprovizionarea cu combustibil din Rusia, informează TASS, citând un comunicat al companiei, relatează Rador.

În document se afirmă că "Energocom" va achiziționa 24 MWh (aproximativ 2,2 mii de metri cubi) de gaz de la operatorul de gaze grec DEPA, pentru a testa funcționarea lanțului de aprovizionare cu gaze prin Grecia, Bulgaria și România. Materialul spune că gazul va trece granița Republicii Moldova în punctul Iași-Ungheni.

Costul combustibilului din Grecia va fi de 45 de euro per 1 MWh (477 de euro per mia de metri cubi), excluzând costurile de transport. Menţionăm că, pe 9 aprilie, "Energocom SA" a semnat un contract-cadru EFET cu operatorul grec de gaze DEPA din Atena. Iar pe 7 aprilie, președintele consiliului de administrație al companiei de distribuție a gazelor "Moldovagaz", Vadim Ceban, a declarat că Republica Moldova a reușit să economisească peste 420 de milioane de dolari din aprovizionarea cu gaze în 2022 datorită contractului încheiat cu compania rusă Gazprom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.