Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova vrea să exporte din nou fructe în Rusia. Ministrul Agriculturii va merge la Moscova pentru a ridica embargoul

fructe

Autoritățile de la Chișinău sunt în discuții cu Moscova în vederea ridicării embargoului instituit de Federația Rusă asupra exporturilor de fructe din Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, transmite realitatea.md.

„Noi facem toate măsurile posibile, cele legale pentru a debloca situația. L-am invitat la minister pe domnul ambasador, am avut o discuție cu el, am trimis o scrisoare la Rosselhoznadzor, după care săptămâna viitoare vom avea o ieșire în teren împreună cu reprezentantul comercial al Federației Ruse, după care voi merge și eu la o investigație a unui caz enunțat de Federația Rusă în scrisoarea lor”, a declarat ministrul.

Totodată, Bolea a anunțat că va merge în viitor la Moscova pentru a stabili împreună cu autoritățile ruse un mecanism care să prevină incidentele anterioare care au dus la decizia de instituire a unui embargo.

Așteptăm decizia și analiza finală a ANSA din RM, după care mergem în Federația Rusă, unde vom face un mecanism, pentru că este tot în lume se întâmplă lucrul ăsta în lume. Este factorul uman, care nu a fost suficient de serios în abordarea controlului și a omis o greșeală și a ajuns marfa acolo.

Dar vorbim despre agricultură, agricultori, cetățeni ai Republicii Moldova, din acest considerent eu ca ministru al agriculturii îi reprezint și pe ei”, a precizat Bolea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.