Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanii americani ar putea suferi o lovitură devastatoare - Donald Trump intenționează să formeze un nou partid

Reuters
Donald Trump

Donald Trump a discutat în ultimele zile cu diverşi consilieri despre formarea unui nou partid politic, potrivit unor persoane avizate în legătură cu această problemă, într-un efort de a continua să exercite influenţă după ce va pleca de la Casa Albă, informează Wall Street Journal (WSJ) în ediţia sa de miercuri, potrivit Agerpres.

Trump a discutat despre această chestiune cu mai mulţi consilieri şi alte persoane apropiate, săptămâna trecută. Preşedintele a spus că ar dori ca noul partid să se numească "Patriot Party'', potrivit surselor de informaţie ale WSJ.

Donald Trump a intrat în conflict în ultimele zile cu mai mulţi republicani de prim rang, printre care liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell, care a declarat marţi că preşedintele în exerciţiu este de vină pentru că a provocat sângerosul asalt asupra Capitoliului, din 6 ianuarie.

Miliardarul Jack Ma ar fi reapărut în public după aproximativ trei luni - Media de stat chineză menționează un eveniment online


Sondajele arată însă că Donald Trump continuă să fie susţinut de membri de rând ai Partidului Republican, notează WSJ.

Casa Albă a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Nu este foarte clar cât de hotărât este Donald Trump să formeze un nou partid, ceea ce ar presupune o importantă investiţie de timp şi resurse. Preşedintele Trump are o bază largă de susţinători, dintre care unii nu au fost puternic implicaţi în timpul campaniei lui Trump din 2016.

Terţe partide eşuează de obicei să atragă suficient sprijin pentru a juca un rol major în alegerile naţionale. Orice efort pentru înfiinţarea unui nou partid ar atrage probabil o puternică opoziţie din partea oficialilor republicani, care vor fi iritaţi de ideea că Donald Trump deturnează o parte dintre susţinătorii candidaţilor GOP (Grand Old Party), cum mai este denumit Partidul Republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.