Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanii din Texas îl declară oficial pe Biden președinte ilegitim - Rezoluție prin care este condamnată și homosexualitatea

texas

Republicanii din Texas au respins în mod oficial ca ilegitimă alegerea președintelui Joe Biden în 2020 și au votat, în cadrul unei convenții la nivel de stat care s-a încheiat în weekend, o platformă a partidului care califică homosexualitatea drept o „alegere anormală a stilului de viață”, transmite Reuters.

Îmbrățișarea de către partid a acuzațiilor de fraudă electorală într-un stat republican de bază a venit în timp ce o comisie bipartizană a Congresului încearcă să demonteze definitiv ideea că Biden nu a câștigat alegerile.

Biden a primit cu 7 milioane de voturi mai mult decât rivalul Donald Trump. De asemenea, Biden a primit 306 voturi din partea Colegiului Electoral, mai mult decât cele 270 necesare pentru a câștiga.

Comisia Congresului care investighează atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA construiește un caz în care eforturile lui Trump de a anula înfrângerea sa în alegerile prezidențiale din 2020 - inclusiv prin negarea faptului că a pierdut - echivalează cu o conspirație pentru a se menține ilegal la putere.

Trump, cel de-al 45-lea președinte al SUA, a negat orice abatere.

"Respingem rezultatele certificate ale alegerilor prezidențiale din 2020 și considerăm că președintele interimar Joseph Robinette Biden Jr. nu a fost ales în mod legitim de către poporul Statelor Unite", a declarat partidul texan într-o rezoluție, adoptată printr-un vot la convenția sa.

Texasul este un jucător important în politica națională a SUA, cu 38 de voturi electorale, al doilea cel mai mare număr de voturi după California. Alegătorii de acolo au susținut președinți republicani în ultimele patru decenii.

Casa Albă nu a făcut niciun comentariu.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos recent, aproximativ două treimi dintre republicani cred că alegerile prezidențiale din 2020 au fost furate. Judecătorii statali și federali au respins mai mult de 50 de procese intentate de Trump și aliații săi care contestau alegerile, în timp ce revizuirile și auditurile nu au găsit dovezi de fraudă generalizată.

PLATFORMA ATACĂ ALEGEREA HOMOSEXUALITĂȚII

Unul dintre principiile propuse în cea mai recentă platformă a Partidului Republican din Texas include, de asemenea, un nou limbaj care critică homosexualitatea și își exprimă opoziția față de „toate eforturile de a valida identitatea transsexuală”.

„Homosexualitatea este o alegere anormală a stilului de viață”, se arată în acest text, o afirmație care nu se regăsește în platforma din 2020.

Voturile privind această prevedere sunt numărate și certificate după convenția semestrială a partidului de stat, a declarat un purtător de cuvânt al partidului.

Log Cabin Republicans of Houston, o organizație care îi reprezintă pe conservatorii LGBT, a declarat că i s-a refuzat din nou cererea de a amenaja un stand la convenția partidului din această săptămână, așa cum s-a întâmplat și la convențiile anterioare. Grupul a calificat acțiunile Convenției republicane din Texas drept „nu doar înguste la minte, ci și mioape din punct de vedere politic”.

Cu toate acestea, grupul nu vede "nicio dovadă" că alte convenții republicane de stat au adoptat interdicții similare sau un limbaj de excludere, a declarat pentru Reuters Charles Moran, directorul general al Log Cabin Republican.

„Dacă este ceva, suntem mai incluși” decât în trecut, a spus el, menționând că campania prezidențială republicană din 2020 a avut o coaliție oficială a „mândriei”, iar votul republicanilor gay s-a dublat între 2016 și 2020. „Președintele Trump a fost cel mai pro-gay republican pe care l-am avut vreodată”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.