Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanii îl contrează dur pe Biden: Ai dus SUA înapoi în anii 70, 80 când inflația și valul de crime ne strivea orașele și sovieticii redesenau harta lumii

Israel News Agency
republicani sua elefant

Republicanii l-au acuzat pe preşedintele american, Joe Biden, că a dus ţara înapoi la sfârşitul anilor '70 sau începutul anilor '80, în reacţia lor la discursul preşedintelui despre Starea Uniunii susţinut marţi seara în Congres, relatează EFE.

Guvernatoarea statului Iowa, republicana Kim Reynolds, a oferit replica sa la discursul preşedintelui, din Des Moines, capitala statului său, unde a descris o imagine sumbră a ţării sub conducerea lui Biden.

Ea a spus că, sub administraţia preşedintelui democrat, SUA s-au întors la sfârşitul anilor 1970 sau începutul anilor 1980, ''când inflaţia galopantă afecta familiile, valul de crime violente ne strivea oraşele, iar armata sovietică încerca să redeseneze harta lumii''.

Guvernatoarea a subliniat că ''retragerea dezastruoasă din Afganistan'', care a culminat la sfârşitul lunii august, ''a costat mai mult decât vieţi americane, a trădat aliaţii şi a încurajat inamicii'', fără a uita că predecesorul lui Biden, republicanul Donald Trump, a fost cel care a convenit cu talibanii asupra acestei retrageri.

Reynolds a reamintit că Rusia a lansat o invazie militară în Ucraina, "un atac la adresa democraţiei, a libertăţii şi a statului de drept".

În opinia sa, abordarea preşedintelui faţă de politica internaţională a fost "prea puţin şi prea târziu" şi a susţinut că SUA nu pot da dovadă de putere în străinătate dacă sunt slabe acasă.

Reynolds l-a criticat pe Biden pentru inflaţia ridicată care afectează ţara şi a subliniat că preşedintele crede că este "o problemă a clasei superioare", când, de fapt, "este problema tuturor".

Guvernatoarea s-a plâns că Biden şi democraţii din Congres şi-au petrecut ultimul an ''ignorând problemele cu care se confruntă americanii sau înrăutăţindu-le''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.