Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanii s-au lansat în România! Liste comune cu AUR și Alianța Național Țărănistă la toate alegerile din 2024

captură facebook
Marian Cucsa congres partidul republican

Duminică, 11 iunie, a avut loc, la Palatul Parlamentului, congresul de lansare al Partidului Republican din România, în cadrul căruia, în fața a peste 800 de participanți, a fost prezentat programul politic al partidului.

La finalul Congresului, președintele Partidului Republican le-a cerut membrilor prezenți „votul ca împreună cu AUR și Alianța Național Țărănistă să candidăm pe liste comune la toate tipurile de alegeri în 2024 pentru a da o șansă României, să vorbim despre România și oameni valoroși, nu despre partide cum se face acum”. Opinia unanimă exprimată de cei peste 800 de delegați prezenți la Congresul Extraordinar a fost în favoarea propunerii făcute de președintele Marian Cucșa.

Președintele Partidului Republican, Marian Cucșa, a declarat celor prezenți că soluția pentru a pune capăt crizelor în care se află România de ani buni este unitatea. „Înseamnă că uniți, noi, republicani, AUR, Alianța Național Țărănistă, sindicate, patronate, profesori, medici, avocați, elevi, studenți, cu toții putem să scăpăm țara de acest rău și să aducem, așa cum zicea un preot la un eveniment din Arad, minim următorii 10 ani de strălucire, de soare și de bucurie asupra românilor”, a spus președintele republicanilor.

Marian Cucșa a răspuns tuturor celor prezenți la eveniment ce înseamnă Partidul Republican și a fi republican.

„Poate că mulți dintre voi se întreabă de ce Partidul Republican? Răspunsul este unul simplu: pentru că suntem patrioți! Prin activitatea mea parlamentară din perioada 2016 – 2020, am avut posibilitatea să interacționez cu foarte mulți republicani din Statele Unite, patrioți adevărați care luptă pentru suveranitate, care pun pe primul loc suveranitatea statelor, valorile creștine, nu altele decât cele normale. Și i-am întrebat cum sunt lucrurile la ei în țară și cum sunt cei doi poli politici. Și au spus că este foarte simplu: la noi când spui că ești patriot, lumea știe că ești republican. Asta îmi doresc și în România, ca împreună cu aliații și cu fiecare dintre voi să creăm polul suveranist patriotic care să scape România de propagandă progresistă excesivă, extremistă”, a afirmat președintele Partidului Republican.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, le-a spus participanților la congres că în politica românească este nevoie de sânge proaspăt și „este nevoie de partide noi pe scena politică românească”. „Sunt convins că la următoarele alegeri, în 2024, partidele care au condus România nu vor mai strânge o majoritate și, în sfârșit, România se va putea guverna singură”, a adăugat George Simion.

Liderul AUR a precizat că România are nevoie de normalitate.

„Avem nevoie de forțe creștine, de forțe patriotice, care să pună familia la baza societății. Avem nevoie să creștem demografia României. Avem nevoie de soluții. Avem nevoie de oameni. Avem nevoie de acest program care se cheamă „Reconstruim România”. Avem nevoie de unitate între noi”, a subliniat președintele AUR.

George Simion le-a propus membrilor Partidului Republican prezenți la Congresul Extraordinar să voteze „candidatura sub o singură listă și sub o singură siglă pentru a câștiga toate alegerile de anul viitor. Și, împreună, să îi trimitem la lada de gunoi a istoriei pe cei care au îngenuncheat românii timp de 33 de ani”.

La rândul său, Ionel Petre, secretarul general al Partidului Republican, a afirmat că „venim în fața românilor cu un mesaj clar de unitate și de luptă pentru protejarea intereselor românilor și de guvernare a României pentru români. România nu este la periferia Europei! Europa începe cu România! (...) Am vorbit azi despre România frumoasă, România sănătoasă și prosperă, și despre România solidară și cu adevărat educată. Astăzi ne-am adunat la acest congres ca să arătăm ce înseamnă o Românie reformată, o Românie a celor sătui de sloganuri și umilințe. Este România celor îndrăzneți, cu dragoste de neam și de țară. Este România românilor care vor și pot spune oriunde cu cinste: sunt român!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.