DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Rescrie povestea unui an mai bun! Spații de poveste, cu iluminat festiv în București, aduse de BCR și Ursus / FOTO

iluminat Bucuresti

Primăria Municipiului București și-a propus ca anul acesta să transforme sărbătorile de iarnă în momente de bucurie pentru bucureșteni și vizitatori, prin atragerea și implicarea mediului privat.

Indiferent de mărimea sau forma ei, contribuția fiecăruia pentru realizarea acestui deziderat este una valoroasă prin ea însăși, pentru că responsabilizează și creează sentimentul de apartenență la un proiect comun cu impact pentru comunitate.

Noul concept de proiect este abordat în premieră în București și conectează inițiativa privată cu spațiul public/ serviciul public. Prin realizarea acestui proiect presiunea de pe bugetul local a scăzut, în respect față de prioritățile mult amânate de investiții și cheltuieli ale orașului: termoficare, transport public, curățenie, consolidări și amenajări.

Activitățile acestui proiect vizează iluminatul festiv și amenajarea festivă, specifice sărbătorilor de iarnă. Împreună cu două mari companii, Banca Comercială Română și Ursus, în București au fost amenajate spații de poveste, care transformă orașul nostru într-o comunitate a bucuriei sărbătorilor de iarnă, care să aducă speranța în sufletele bucureștenilor, după doi ani de grele încercări și restricții.

Proiectul imaginat de BCR, ”WORDS WITH POWER - RESCRIE POVESTEA UNUI AN MAI BUN!” invită la o plimbare pe Calea Victoriei pentru a descoperi câteva instalații luminoase cu mesaje puternice (optimism, curaj, iubire, speranță, magie), care își propun să inspire bucureștenilor  speranță, apropiere și optimism, mai ales în vremurile complicate pe care le trăim. Instalațiile luminoase susțin aceste mesaje într-un mod subtil și interactiv și sunt transpuse în cuvinte volumetrice amplasate în diverse puncte de interes. Traseul acestui proiect începe în parcul din fața Ateneul Român, urmează o proiecție pe fațada Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” și continuă cu o serie de instalații instagramabile amplasate în Piața Revoluției, în fața Hotelului Novotel, în Piațeta Odeon și în fața Cercului Militar Național. Proiectul se încheie în Parcul Cișmigiu, acolo unde intrarea principală a fost împodobită în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Proiectul URSUS, ”SĂRBĂTORI CU VESELIE!” aduce în prim-plan bucuria și magia sărbătorilor, cu accent pe cadouri și lumină. Pornind de la acest concept, au fost realizate două instalații specifice, amplasate în Piața Roma și Piața Națiunile Unite.

Susținerea în comun a unor proiecte transparente reprezintă o dovadă de maturitate, companiile având ocazia să stabilească noi conexiuni în comunitate, să-și manifeste generozitatea și să dea dovadă de responsabilitate socială, în timp ce administrațiile publice locale își vor putea completa oferta de servicii datorită suportului primit de la mediul privat.

În acest sens, Primăria Municipiului București lansează invitația către companiile din mediul privat la viitoare colaborări în scopul realizării unor proiecte comune pentru bucureșteni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.