Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Respingerea de către Israel a soluţiei a două state este 'inacceptabilă' (secretarul general al ONU)

cbsnewsstatic.com
Antonio Guterres

Respingerea de către Israel a soluţiei a două state este "inacceptabilă" (secretarul general al ONU)

Respingerea de către guvernul israelian a unei soluţii a două state, un stat palestinian independent alături de Israel, este "inacceptabilă" şi riscă "prelungirea conflictului", a avertizat marţi secretarul general al ONU în faţa Consiliului de Securitate, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Respingerea clară şi repetată săptămâna trecută a soluţiei a două state la cel mai înalt nivel al guvernului israelian este inacceptabilă", a menţionat Antonio Guterres în cursul acestei reuniuni a Consiliului, în prezenţa a numeroşi miniştri de externe.

"Acest refuz şi negarea dreptului poporului palestinian de a avea un stat ar putea prelungi pe termen nelimitat un conflict care a devenit o ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii internaţionale", a adăugat responsabilul ONU.

"Ar putea exacerba polarizarea şi ar putea încuraja extremiştii de pretutindeni", a explicat el.

"Dreptul poporului palestinian de a-şi construi propriul stat pe deplin independent trebuie să fie recunoscut de toţi. Şi orice refuz de a accepta soluţia a două state de către oricare dintre părţi trebuie respins ferm", a insistat el, considerând că această soluţie este "singurul mijloc de a obţine o pace durabilă şi echitabilă în Israel, Palestina şi în întreaga regiune".

Guvernul israelian refuză să discute cu privire la o "soluţie a două state", iritând comunitatea internaţională, iar prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi-a reafirmat săptămâna trecută opoziţia faţă de o "suveranitate palestiniană".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.