Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Responsabil al guvernului britanic: 'Au fost dificultăţi în asigurarea întoarcerii migranţilor în Europa'

imigratie

Doar cinci dintre migranţii care au traversat Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie au fost retrimişi în Europa până acum în acest an, a admis miercuri în parlament un responsabil al guvernului britanic, consemnează dpa.

Tom Pursglove, subsecretar de stat pentru imigraţie şi justiţie, a declarat într-o audiere în Comisia pentru afaceri interne a Camerei comunelor că au fost "dificultăţi în asigurarea întoarcerii" migranţilor.

Întrebat de preşedinta comisiei, Yvette Cooper, "câţi solicitanţi de azil sau câţi dintre oamenii care au ajuns" în Marea Britanie au fost returnaţi unui stat din Uniunea Europeană începând din ianuarie, Pursglove a replicat: "În privinţa retrimiterilor celor sosiţi cu ambarcaţiuni mici, răspunsul anul acesta este cinci".

"Nu există un acord cu Uniunea Europeană în acest moment cu privire la retrimiteri" de migranţi, a adăugat el ulterior, potrivit Agerpres.ro.

La remarca preşedintei comisiei în sensul că situaţia acestor retrimiteri este "substanţial mai gravă" după ieşirea din aşa-zisul acord de la Dublin cu UE, ce permitea returnarea a sute de migranţi pe an, Pursglove a admis că "au existat unele dificultăţi în asigurarea retrimiterilor, nu în ultimul rând drept consecinţă a COVID-19".

El a insistat că "rămâne ambiţia de a asigura acorduri eficiente de returnare" a migranţilor "cu prietenii şi vecinii noştri europeni şi potenţial cu UE".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.