Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Responsabil de la Pentagon dezvăluie ce pierderi a suferit Putin în Ucraina: Câte tancuri a distrus armata lui Zelenski

The Guardian
tancuri distruse Kiev Ucraina

Rusia a pierdut în cele trei luni de război împotriva Ucrainei circa o mie de tancuri, dar în pofida pierderilor suferite are în continuare disponibile majoritatea capabilităţilor angajate în acest conflict, a declarat joi în faţa presei americane un responsabil militar de la Washington, potrivit CNN, anunță agerpres.

Forţele ruse au pierdut ''circa 1.000 de tancuri'' şi ''mult peste 350 de piese de artilerie'', precum şi ''aproximativ câteva zeci de avioane de vânătoare sau bombardament şi mai mult de 50 de elicoptere'', a precizat oficialul citat.

Cu toate aceste pierderi, evaluarea SUA este că ruşii ''încă au disponibile majoritatea capabilităţilor''. ''Au angajat enorm de multe echipamente şi personal în această luptă, şi ucrainenii au suferit pierderi, ruşii la rândul lor au suferit pierderi'', a mai spus responsabilul Pentagonului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţinuse anterior că armata ucraineană a reuşit să doboare de la începutul războiului 200 de avioane ruseşti.

În acest timp, trupele ruse îşi intensifică ofensiva în estul Ucrainei, unde avansează lent şi ''luptele au atins o intensitate maximă'', potrivit vice-ministrului ucrainean al apărării, Hanna Malyar. Trupele ruse controlează în prezent circa 95% din teritoriul provinciei Lugansk şi au ajuns la porţile oraşului Severodoneţk, centrul administrativ al regiunii pe care încearcă să-l izoleze de restul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.