Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Responsabilul pe Schengen din MAI, decorat de Klaus Iohannis/ A fost decorat și de președintele Austriei pentru serviciile aduse

Inquam Photos / George Călin
Mihai Catalin Necula

România a ratat intrarea în Schengen, dar actorii din spatele cortinei primesc decorații peste decorații. Mihai Cătălin Necula este directorul Direcției Generale de Afaceri Europene, Schengen si Relatii Internationale din Ministerul Afacerilor Interne.

În urmă cu doar 11 zile, Necula a fost înaintat în grad de către președintele Klaus Iohannis, ca o recunoaștere a meritelor sale profesionale.

”Decret privind avansarea în gradul profesional de chestor principal de poliție a domnului chestor de poliție Necula Mihai-Cătălin din Ministerul Afacerilor Interne;”, anunță Administrația Prezidențială.

Mai mult decât atât, Mihai Cătălin Necula a fost decorat, în ianuarie 2022 chiar de către președintele Austriei. El a primit Medalia de Merit ”Marea Cruce de Argint” pentru servicii aduse acestei țări.

Distincția a fost acordată pentru excelenta colaborare pe timpul Președinției Consiliului Uniunii Europene asigurată de cele două țări, în cadrul Forumului Salzburg, precum și susținerii unor inițiative comune.

”În momentul în care mi-a fost înmânată distincția, partea austriacă mi-a comunicat că este pentru merite deosebite privind modul în care a fost realizată cooperarea și coordonarea cu colegii austrieci pe timpul președinției Consiliului Uniunii Europene și în cadrul Forumului Salzburg și în promovarea unor inițiative comune.

Este o distincție acordată de președintele Austriei. Medalia de merit ”Marea Cruce de Argint” este o distincție foarte înaltă. Este, fără îndoială, un motiv de mândrie și de bucurie. Când vezi că munca și activitatea desfășurată cu seriozitate și continuitate este recunoscută nu doar în țară ci și de către parteneri.

Este un motiv de mândrie atât pentru mine cât și pentru colegii mei. Pentru că este o muncă de echipă. Iar pe timpul președinției a fost un efort în care au fost implicați foarte mulți colegi din Ministerul de Interne”, a explicat directorul Direcţiei Generale Afaceri Europene, Schengen şi Relaţii Internaţionale din cadrul MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.