Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restart Energy a implementat două sisteme de panouri fotovoltaice pentru compania Moldova Farming

adevarul.ro
parc fotovoltaic

Restart Energy a implementat două sisteme de panouri fotovoltaice pentru compania Moldova Farming

Restart Energy a finalizat construcţia şi instalarea a două sisteme de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Moldova Farming SRL, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 300.000 de euro, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Restart Energy, proiectele au o putere cumulată de 403,2 kWp şi au fost instalate pe două imobile aparţinând beneficiarului, situate în localitatea Bereşti-Bistriţa, judeţul Bacău, respectiv Tişiţa, judeţul Vrancea.

Sistemele cuprind 896 de module fotovoltaice, ce asigură aproximativ 50% din consumul de energie al companiei, pentru fiecare dintre cele două imobile.

"Ne bucurăm că am reuşit să dezvoltăm aceste proiecte în parteneriat cu Restart Energy, pentru că eficientizează în mod evident costurile asociate producţiei. Mai mult, componenta etică nu este deloc de neglijat, cred că ar trebui să fim cu toţii mult mai atenţi la cantitatea de emisii de CO2 pe care o generăm, pentru binele generaţiilor care vor urma", a declarat Cătălin Daniel Grigoriu, administrator Moldova Farming SRL.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată, până la implementare.

"Investiţia în panouri fotovoltaice asigură un randament net superior surselor convenţionale de energie, acesta fiind un argument solid pentru orice manager atent la realităţile momentului. Investiţia iniţială se amortizează în doar 3-4 ani, iar costurile de întreţinere sunt minime", a explicat Armand Domuţa, general manager Restart Energy.

Portofoliul de sisteme fotovoltaice al Restart Energy cuprinde, în prezent, 150 de proiecte finalizate, în valoare totală de peste 25 de milioane de euro.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

Restart Energy este o companie lider în servicii de tranziţie energetică, cu capital mixt românesc-american, înfiinţată în 2015 la Timişoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail şi HoReCa. Compania a încheiat anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalaţiilor fotovoltaice şi o cifră de afaceri de 65 milioane de euro.

Înfiinţată în anul 2012, Moldova Farming compania are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor, leguminoaselor şi a seminţelor pentru ulei. Compania are în prezent aproximativ 136 de angajaţi şi a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 426 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.