Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restaurantele și terasele din parcurile bucureștene luate la verificat

facebook.com
harastrau parc barcuta

Cele zece parcuri din Bucureşti, dintre care trei monumente istorice, vor fi controlate amănunțit de autorități. Principalul obiectiv îl reprezintă verificarea construcţiilor care au fost ridicate în ultimii ani. Cele mai multe, terase sau restaurante apărute peste noapte, pe malurile lacurilor.

Cele mai multe construcţii aflate sub semnul întrebarii au fost ridicate în nordul Parcului Herăstrau, pe terenul câştigat de Primăria Capitalei, după un proces care a durat mai bine de şapte ani.

A trecut un an şi jumătate de când Primăria Capitalei a câştigat în instanţă cele 7 ha din Parcul Herăstrau. De atunci, însă, terenul nu a fost intabulat. Municipalitatea a reluat acum procesul, pentru că iniţial dosarul era incomplet. Între timp, terasele din zonă nu au dispărut. Ba chiar au apărut unele noi.
„Acţiunea noastră vizează, în primul rând, cadastrarea acestor parcuri, şi redarea lor către cetăţenii municipiului Bucureşti. De-a lungul timpului, în aceste parcuri, anumite grupuri de interese au înţeles să îşi exprime dorinţa de a le stăpâni”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.