Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricții de circulație în Ungaria - Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone vor ave interzis timp de 24 de ore

vama

Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra în Ungaria, timp de 24 de ore, începând de joi seara, măsură ce va fi luată de autorităţile statului vecin pentru că vineri este declarată sărbătoare naţională.

Poliţia de Frontieră Arad a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că, începând de joi, ora 23,00 (ora României) până vineri, ora 23,00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

"Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că în data de 1 noiembrie se celebrează 'Ziua Tuturor Sfinţilor', fiind declarată zi de sărbătoare naţională în Ungaria, nelucrătoare", se precizează în comunicat.

După ridicarea restricţiei, camioanele vor putea intra în Ungaria timp de 24 de ore, pentru că sâmbătă, la ora 23,00, intră în vigoare restricţia obişnuită pentru această categorie de autovehicule, care se aplică în fiecare weekend pentru 24 de ore, duminică fiind zi liberă.

În zilele în care nu este permis accesul în Ungaria, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate de pe teritoriul României, până când vor putea trece frontiera.

Poliţia de Frontieră precizează că traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale pe perioadele restricţiilor aplicate autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

"Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ", mai arată Poliţia de Frontieră Arad.

În mod obişnuit, după aplicarea unei astfel de restricţii timp de 24 de ore, pe arterele de ieşire din România spre Ungaria destinate traficului greu se formează coloane de camioane, în special la Nădlac II (pe autostrada pan-europeană). Din acest motiv, Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia online care monitorizează traficul, de pe site-ul instituţiei, astfel încât să aleagă pentru ieşirea din ţară un punct unde nu sunt timpi mari de aşteptare pentru control.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.