Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricții drastice - Țara în care persoanele nevaccinate nu au acces în avioane, trenuri și restaurante

digi24.ro
certificat pasaport de vaccinare

Restricţiile dure asupra persoanelor care ezită să se vaccineze au intrat în vigoare vineri în Pakistan, fiindu-le interzis accesul la bordul zborurilor interne, în trenuri, mall-uri şi restaurante, notează Agerpres.

Autorităţile au ordonat companiilor aeriene să nu permită accesul persoanelor nevaccinate la bordul zborurilor interne, a declarat ministrul aviaţiei Ghulam Sarwar Khan. Acest lucru "va fi implementat strict", a spus el, citat de DPA.

Persoanele nevaccinate nu au de asemenea voie să călătorească cu trenul.

Mall-urile şi restaurantele verifică online certificatele de vaccinare pentru intrare, a declarat Hamza Shafqaat, administrator al capitalei Islamabad.

Restricţii similare au fost impuse în toate celelalte oraşe, inclusiv metropola Karachi cu 20 milioane de locuitori, potrivit şefului administraţiei locale Murtaza Wahab.

Noile restricţii intră în vigoare la câteva zile după ce guvernul a anunţat că va începe vaccinarea copiilor de la vârsta de 12 ani, în încercarea de a accelera inocularea naţională lentă.

Peste 80 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin până acum, conform statisticilor publicate de Ministerul Sănătăţii.

Guvernul se luptă să îndeplinească obiectivul de vaccinare completă a 80 milioane de persoane, aproximativ jumătate din populaţia adultă a ţării, până la sfârşitul anului.

Ezitarea la vaccinare, în special în rândul oamenilor din mediul rural conservator, este ceva obişnuit pe fondul zvonurilor printre care unul că vaccinul este o conspiraţie occidentală pentru sterilizarea populaţiei.

Peste 1,2 milioane de persoane au fost infectate de când pandemia a lovit ţara, cu un număr de morţi ce se apropie de 28.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.