Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricții în Israel: plimbare și jogging la cel mult 100 de metri de locuinţe

www.tripadvisor.co.za
plimbare italia interzisa

Israelienii care doresc să se plimbe sau să facă jogging au fost instruiţi miercuri să rămână la o distanţă de cel mult 100 de metri de locuinţele lor, timp de o săptămână, în virtutea unor dispoziţii restrictive adoptate de autorităţile locale pentru a limita propagarea pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

Israelul a confirmat deocamdată peste 2.000 de cazuri de infectare şi cinci decese.

Noile restricţii adoptate de guvernul israelian restrâng şi mai mult transportul public, impun companiilor să îşi controleze angajaţii pentru a vedea dacă aceştia au febră şi impun sancţiuni pentru persoanele care nu respectă reglementările în vigoare.

Israelienii au fost instruiţi să rămână acasă cât mai mult timp posibil, şcolile au fost închise, la fel ca multe magazine şi companii, fiind înregistrate deja peste 500.000 de concedieri.

Posibilitatea ca rezidenţii să iasă din case pentru a se plimba, a face jogging sau a se întâlni şi discuta pe străzi le-a alarmat pe autorităţile sanitare din această ţară. Noua limită de 100 de metri a fost adoptată pentru a pune capăt acestor activităţi recreative.

Firmele private sunt obligate să limiteze numărul angajaţilor prezenţi la locul de muncă la 10 persoane sau la 30% din totalul personalului, iar cei mai mulţi dintre angajaţii din sectorul public au fost trimişi în concediu.

Transportul public, care funcţionează deja cu program redus, a fost restricţionat spre şi dinspre companii considerate esenţiale, iar capacitatea de transport a taxiurilor a fost limitată la un singur pasager.

În schimb, israelienii pot în continuare să îşi conducă automobilele spre locul de muncă sau spre magazine pentru a face cumpărături de strictă necesitate, iar serviciile specializate în livrarea de preparate culinare sunt încă funcţionale.

Nerespectarea acestor dispoziţii aduce cu sine amenzi şi condamnări de până la şase luni de închisoare.

Angajatorii au primit ordinul de a interzice accesul la locul de muncă pentru orice persoană cu febră mai mare de 38 de grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.