Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricţii suplimentare în patru comune din Argeș în care incidenţa COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori

AFP
coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, joi, să impună restricţii suplimentare în patru comune în care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este de peste 3 la mia de locuitori, noteazp Agerpres.

"O serie de măsuri vizează localităţile Suseni, Ciomăgeşti, Moşoaia şi Valea Iaşului, în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Acestea se vor aplica începând cu data de 6 noiembrie 2020, pentru o perioadă de 14 zile", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Conform sursei citate, în cele patru localităţi se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. De asemenea, se suspendă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepţia persoanelor cazate în aceste unităţi, precum şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Alte restricţii au fost impuse în municipiul Câmpulung Muscel, oraşul Mioveni şi comunele Mozăceni, Corbeni, Pietroşani, Vedea, Boteşti, Vultureşti şi Budeasa, în care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori.

CJSU Argeş a decis că în aceste localităţi se permite activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a celor din incinta hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 6,00-23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă în intervalul orar 6,00-23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Restricţii similare au fost impuse, pe 2 noiembrie, în municipiile Piteşti şi Curtea de Argeş, oraşele Topoloveni şi Ştefăneşti şi comunele Schitu Goleşti, Albeştii de Argeş, Sălătrucu, Brăduleţ, Ciomăgeşti, Teiu, Bascov, Domneşti, Moşoaia, Rucăr, Bârla, Leordeni, Băbana, Recea, Călineşti, Bradu, Valea Danului, Cicăneşti, Băiculeşti, Izvoru şi Vultureşti, după depăşirea incidenţei de 1,5 la mia de locuitori.

În Argeş s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 213 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi un deces. De la începutul pandemiei, 7.819 de argeşeni au fost confirmaţi pozitiv, iar 277 au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.