Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retailer: Cele mai comandate deserturi de Crăciun sunt cozonacii şi checurile. În decembrie, vânzările cresc cu 25%

cozonac

Cele mai comandate deserturi de Crăciun sunt cozonacii şi checurile, iar per familie se comandă, în medie, trei cozonaci, a declarat pentru News.ro Ana Consulea, cofetar şi proprietar Zexe Braserie, care precizează că în decembrie, vânzările cresc cu aproximativ 25% faţă de o lună obişnuită.

”Pentru Crăciun 2019, ne propunem să producem 1.000 de cozonaci însiropaţi şi 600 de cozonaci clasici. Aceasta este capacitatea maximă de producţie pentru cozonaci, fiind un laborator de cofetărie artizanală. Per familie, se comandă cam trei cozonaci, în medie. Cozonacii de la Zexe Braserie ajung şi pe mesele românilor din străinătate”, a declarat, pentru News.ro, Ana Consulea.

În ceea ce priveşte vânzările de cozonaci la Zexe Braserie, cu ocazia Crăciunului din 2018, au fost 500 de cozonaci clasici şi 800 de cozonaci însiropaţi.

”Cel mai comandat desert de Crăciun, la Zexe Braserie, din punct de vedere volum, dar şi valoare: cozonacul. Comenzile de cozonac sunt urmate de checuri (clasice, dar şi alte sortimente mai sofisticate – chec cu ciocolată şi portocală confiată, cu citrice etc.), turtă dulce decorată special de Crăciun, nuci umplute cu ganache de ciocolată, biscuiţi asortaţi şi combinaţii de câte 12 prăjituri”, mai spune ea.

Până pe 7 decembrie, compania a înregistrat comenzi pentru 200 de cozonaci clasici şi 300 de cozonaci însiropaţi, dar cele mai multe comenzi vin după data de 15 decembrie.

”Avem un număr limitat de cozonaci, aşa că îi încurajăm pe clienţii noştri să comande din timp. Ultimele comenzi le primim până pe data de 20 decembrie”, mai spune fondatorul companiei, care afirmă că, în luna decembrie, vânzările cresc cu aproximativ 25%, faţă de o lună obişnuită.

Ana Consulea are 30 de ani şi este cofetar şi fondator al Zexe Braserie. A studiat cofetăria în Franţa, la Şcoala de Cofetari din Montbeliard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.