Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retailerii europeni sting luminile și iau în considerare reducerea orelor de funcționare în această iarnă

powersystemsmanagement.com
bec intuneric criza

Pe măsură ce facturile la energie cresc, iar amenințarea raționalizării crește, unii comercianți cu amănuntul europeni sting luminile și iau în considerare reducerea orelor de funcționare în această iarnă, scrie Reuters.

Șefii din domeniul energiei și oficialii guvernamentali au îndemnat populația și companiile să reducă consumul de energie și să pună în aplicare planuri de urgență, astfel încât să fie mai puțin dependenți de importurile de gaze în cazul în care vor exista penurii legate de războiul din Ucraina.

Filiala austriacă a lanțului multinațional de magazine SPAR Group reduce orele de iluminat pentru publicitatea din fața magazinelor și în afara celor peste 1.500 de magazine din întreaga țară, a declarat un purtător de cuvânt într-un e-mail, potrivit Mediafax.ro.

Măsura va reduce consumul de energie al retailerului cu un milion de kilowați-oră anual, a precizat purtătorul de cuvânt, fără a preciza câți bani se vor economisi astfel.

Luna trecută, șeful Leclerc a avertizat că cel mai mare retailer alimentar din Franța și-ar putea reduce orele de deschidere a magazinelor sale pentru a face față penuriei de energie.

Cu puțin peste o săptămână mai devreme, operatorul francez de supermarketuri Carrefour a semnat o "Cartă EcoWatt" cu operatorul rețelei naționale de energie RTE, reducând consumul de electricitate în magazinele sale în perioadele de cerere ridicată.

Unii comercianți cu amănuntul, inclusiv Colruyt și Ahold din Belgia, ar putea fi parțial protejați de eventualele întreruperi și de costurile mai mari datorită programelor existente de energie durabilă care conservă energia.

"Nu sunt planificate măsuri concrete pe termen scurt, dar ambiția fermă este de a continua eforturile ca parte a politicii noastre energetice globale", a declarat un purtător de cuvânt al Colruyt. "De aceea, nu avem panouri luminoase, optăm pentru congelatoare închise, o cameră frigorifică etc.".

Compania are 44 de magazine cu "zero combustibil fosil", care nu folosesc păcură sau gaze naturale, ci sunt încălzite în întregime cu căldură reziduală și electricitate ecologică, a precizat purtătorul de cuvânt.

Ahold caută, de asemenea, modalități de a reduce consumul de energie, a declarat directorul general Frans Muller într-un interviu.

"Nu am luat nicio decizie cu privire la orele de deschidere, dar ne uităm mult mai mult la utilizarea energiei", a spus el.

Compania a pus deja în aplicare unele programe de economisire a gazului, inclusiv funcționarea magazinelor sale Albert Heijn în întregime cu energie sustenabilă anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.