Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retailerul de modă Primark refuză un ajutor guvernamental de 30 de milioane de lire sterline

Agerpres
someri somaj

Retailerul de modă Primark, deţinut de grupul AB Foods, a anunţat că nu va profita de programul de sprijin din partea guvernului britanic destinat plătirii angajaţilor care revind din şomaj tehnic, renunţând la un bonus de aproximativ 30 de milioane de lire sterline (38 de milioane de dolari), transmite Reuters, potrivit news.ro.

În luna martie, Primark a închis toate magazinele sale, când epidemia de Covid-19 s-a intensificat în Europa, măsură care a costat compania vânzări lunare de aproximativ 650 de milioane de lire.

La nivelul Europei, aproximativ 68.000 de angajaţi au fost plătiţi de către guverne prin intermediul şomajului tehnic, în lipsa căruia majoritatea acestora ar fi fost concediaţi.

FACEBOOK poate lua o măsură RADICALĂ: Ar putea INTERZICE publicitatea politică înaintea alegerilor prezidenţiale americane

Între timp, Primark a redeschis magazinele, inclusiv în Marea Britanie, luna trecută, unde circa 30.000 de angajaţi fuseseră trimişi în şomaj tehnic.

”Pot confirma că Primark nu intenţioneză să profite de susţinerea oferită de cancelar în această săptămână, prin intermediul programului Job Retention Bonus”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Primark.

”Compania a scos angajaţii din programele guvernamentale de sprijin din Marea Britanie şi din Europa, în urma redeschiderii majorităţii magazinelor sale. Compania consideră că nu are nevoie să solicite plăţi în cadrul programului de bonusuri, în circumstanţele actuale”, a precizat aceasta.

Programul de bonusuri, care ar putea costa până la 9 miliarde de lire dacă angajatorii vor rechema la lucru pe toţi cei 9 milioane de oameni trimişi în şomaj tehnic, a fost anunţat miercurea trecută şi poate fi aplicat retroactiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.