Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețea de telefoane cu fir încorporate în tunelurile subterane din Gaza: detalii-cheie care au condus la reușita atacului Hamas

Pixabay,com
telefon cu fir

Informațiile împărtășite cu Statele Unite sugerează că o mică celulă de agenți Hamas care plănuiau atacul mortal surpriză asupra Israelului a comunicat printr-o rețea de telefoane cu fir, încorporate în rețeaua de tuneluri de sub Gaza, au declarat două surse familiare cu acest subiect, informează Rador Radio România.

Liniile telefonice din tuneluri au permis agenților să comunice între ei în secret, pentru că nu puteau fi urmăriți de către oficialii serviciilor de informații israeliene, au declarat sursele pentru CNN. În ultimii doi ani, în care a fost planificat atacul asupra Isaelului, mica celulă care opera în tuneluri a folosit liniile telefonice cablate pentru a comunica, dar a rămas în întuneric până când a fost momentul să se activeze și să cheme sute de luptători Hamas pentru a lansa atacul din 7 octombrie, au precizat sursele.

Agenţii Hamas au evitat să folosească computere sau telefoane mobile în această perioadă de doi ani, pentru a se sustrage detectării de către serviciile de informații israeliene sau americane, au adăugat sursele. "Nu au existat prea multe discuții, schimburi și coordonare în afara zonei imediate", a declarat una dintre surse. Informațiile împărtășite oficialilor americani de către Israel dezvăluie modul în care Hamas a ascuns planificarea operațiunii prin măsuri de contrainformații de modă veche, cum ar fi organizarea de întâlniri de planificare în persoană și renunțarea la comunicațiile digitale ale căror semnale pot fi urmărite de israelieni, în favoarea telefoanelor cablate din tuneluri.

Acest lucru oferă noi informații despre motivul pentru care Israelul și SUA au fost surprinse atât de ușor de atacul Hamas, în urma căruia cel puțin 1.500 de luptători au trecut granița în Israel într-o operațiune în care au fost ucişi cel puțin 1.400 de israelieni. CNN nu a văzut informațiile specifice, dar a vorbit cu surse familiare cu acestea. Biroul directorului de informații naționale din SUA a refuzat să comenteze, iar ambasada israeliană din Washington nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.