Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţea din Galați care obliga minore să se prostitueze în diferite locaţii de agrement, destructurată: Victimele au fost drogate

perchezitii

Trei persoane suspectate de trafic de minori sunt cercetate sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul Teritorial Galaţi. Suspecţii ar fi exploatat mai multe minore pe care le-au obligat să practice prostituţia, însuşindu-şi peste 400.000 de euro.

Potrivit IPJ Galaţi, miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au făcut 12 percheziţii domiciliare, în judeţul Galaţi, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

33 de mandate de aducere vor fi puse în executare.

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020, trei persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de minori.

Acestea ar fi recrutat, prin metoda ”loverboy”, persoane minore, pe care le-ar fi cazat, transportat şi obligat la practicarea prostituţiei, în diferite locaţii de agrement, din judeţul Galaţi.

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate mai multe tinere exploatate, atât pe teritoriul altor state europene, cât şi pe teritoriul României, membrii grupului însuşindu-şi peste 400.000 de euro. De asemenea, în vederea eficientizării activităţii de practicare a prostituţiei, membrii grupului infracţional organizat ar fi procurat, deţinut şi comercializat droguri şi substanţe cu efecte psihoactive, determinând persoanele vătămate, pe care le-ar fi exploatat, să consume astfel de substanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.