Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețele de transport al gazelor: interconexiunea dintre Bulgaria și Serbia va fi gata până la sfârșitul lunii octombrie

playtech.ro
gaze bulgaria

Ministrul Energiei și directorul „Bulgartransgaz” vor verifica la fața locului activitățile de conectare a rețelelor de transport al gazelor din cele două țări, anunță bulgaria.postsen.com.

După începerea lucrărilorîn februarie din partea bulgară, ministrul Energiei Rosen Hristov și directorul executiv al Bulgartransgaz Vladimir Malinov sunt așteptați să verifice progresul activităților de construcție a racordului intersisteme de gaze naturale dintre Bulgaria-Serbia .

Conducta va avea aproape 170 de kilometri lungime, dintre care 62 pe teritoriul Bulgariei. Interconectorul pleacă de la Novi Iskar și va fi conectat la rețeaua de gazoduct sârb din apropierea orașului Niș. Se preconizează că prin conductă vor curge până la 1,8 miliarde de metri cubi de gaz pe an.

Va fi reversibil – adică racordul de gaz ne va permite să tranzim combustibil albastru către Serbia și Ungaria, iar în situații de criză să importăm gaze din Europa de Vest.

Ministrul Hristov a indicat că termenele pentru construcția interconexiunii vor fi respectate pe deplin și nu vor exista abateri de la buget. Interconectorul este de așteptat să fie gata până la sfârșitul lunii octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.