Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețeta lui Iohannis pentru a umple puşcăriile cu politicieni

iohannis bulgaria

Progresele României în domeniul luptei anticorupţie sunt apreciate şi în străinătate. Reţeta DNA ar putea să fie preluată şi de vecinii de la sud ai României. Vineri, la Palatul Cotroceni, preşedintele Iohannis a primit prima vizită oficială a unui şef de stat din mandatul său - cea a preşedintelui Bulgariei, Rosen Plevneliev.

La finalul discuţiilor dintre cei doi şefi de stat, Iohannis şi Plevneliev au susţinut o declaraţie comună de presă. Jurnaliştii bulgari l-au întrebat pe preşedintele Plevneliev de ce România poate umple puşcăriile cu politicieni, iar în Bulgaria acest lucru nu este posibil. Plevneviev a felicitat România pentru lupta anticorupţie şi a explicat că în Bulgaria sunt sute de condamnări în prima instanţă, dar a recunoscut că există tergiversări. Preşedintele Bulgariei şi-a exprimat dorinţa ca ţara sa să beneficieze de asistenţa României, pentru a prelua reţeta succesului de la DNA.

La rândul său, preşedintele Iohannis a declarat că lupta anticorupţie este o dorinţă a populaţiei din România. "Eu m-am exprimat clar şi hotărât pentru lupta împtriva corupţiei. Dezvoltarea este posibilă când terminăm cu marea corupţie. Procurorii şi judecătorii au înţeles asta. Oamenii, prin vot, au arătat că vor altceva în clasa politică. Românii aşteaptă justiţie şi, mai mult, dreptate socială. Trebuie justiţie înfăptuită şi nu prin seminarii. Noi nu facem lupta anticorupţie pentru raportul MCV, ci pentru noi şi pentru progresul ţării noastre" a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.