Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţinere făcută de DNA la Primăria Baia Mare: Cine o ia pe urmele lui Cherecheş

arest

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Biroul Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09.06.2016, a inculpatului:

DINCULESCU MIRCEA, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. 

La data de 10 iunie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 09 iunie 2016, față de inculpatul

VAIDA FLORINEL-MIHĂIȚĂ, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. 

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

În perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins și primit de la inculpatul Vaida Florinel - Mihăiță suma de 5.000 euro, în vederea sprijinirii acestuia pentru obținerea aprobării recepției finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizația de construire.
În același context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro. 
Sumele de bani cu titlu de mită au fost pretinse și primite de inculpatul Dinculescu Mircea în condițiile în care acesta avea cunoștință despre faptul că omul de afaceri nu respectase proiectul de construcție, că acesta modificase proiectul de structură și despre alte aspecte care impuneau demolarea construcției.
De asemenea, arhitectul șef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță că-l va sprijini în demersurile viitoare în legătură cu eliberarea unei autorizații de reconstrucție și alte etape de avizare pentru aprobarea recepției finale a imobilului.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Vaida Florinel-Mihăiță trebuie să respecte următoarele obligații: 
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, 
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, 
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent, 
e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme, 
f) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,. 

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților Dinculescu Mircea și Vaida Florinel-Mihăiță li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.