Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţinerea lui Andronic, ghinion pentru Băsescu. Ce proiect aveau cei doi

basescu andronic

Jurnalistul Dan Andronic a fost reţinut de procurorii DNA, care îl acuză de constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă, în dosarul de retrocedare a unor suprafeţe de teren în zona Băneasa. Mai mult, DNA îl vrea arestat preventiv pentru 30 de zile, ceea ce ar fi o veste proastă şi pentru Traian Băsescu. Fostul preşedinte şi Dan Andronic ar colabora pentru scrierea unei cărţi de memorii, susţine jurnalistul Grigore Cartianu.

Vezi şi: Patronul Evenimentului Zilei a fost reținut de DNA

"Aflu că Traian Băsescu a început să-și strângă într-o carte amintirile celor 10 ani de președinte. Dar nu o face singur, ci cu ajutorul unui gazetar - formulă cât se poate de normală. Dar vine surpriza: dintre multele opțiuni pe care le avea la dispoziție, Băsescu a ales să i se destăinuie lui Dan Andronic! Adică, exact aceluia care în 2008 îl făcea pulbere într-o carte intitulată '100% anti-Băsescu'. E drept, în 2008 Andronic era slugă devotată a lui premierului Tăriceanu. Mai mult, în 2007 el militase energic pentru suspendarea și demiterea președintelui Băsescu. Problema lui Băsescu este că s-ar putea să rămână fără scrib: procurorii DNA l-au adus deja cu mandat, pe Andronic, în dosarul Truică - Lambrino. Nici de această dată, fostul președinte nu a avut mână bună la oameni...", scrie Cartianu pe Facebook.

Vezi şi: DNA, detalii despre Remus Truică şi Dan Andronic. Legături la vârf în lumea politică şi în justiţie

Dan Andronic este în ultimii ani un apropiat al lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea. Ultimul episod public în care au fost implicaţi împreună a fost o ieşire la restaurant, în luna septembrie. La câteva săptămâni, Antena 3 a publicat imagini de la întâlnire, susţinând că participanţii erau Băsescu, Udrea şi Cocoş. Ulterior, Andronic a dezvăluit că el era cel care s-a întâlnit cu fostul preşedinte şi fostul ministru PDL.

Vezi şi: Cine era de fapt 'Dorin Cocos' de la intalnirea dintre Basescu si Udrea

Vezi şi: Dan Andronic spune ce implicare are în noul dosar al Elenei Udrea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.