Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REȚINUȚI după ce au furat datele bancare a zeci de români și au făcut cumpărături de peste 65.000 de euro

www.romaniatv.net
carduri bancare

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru că ar fi creat pe reţele de socializare conturi similare cu cele ale unei bănci din România şi, sub pretextul actualizării datelor existente în sistemul bancar, a unor oferte de credit sau refinanţare, au obţinut datele mai multor persoane.

"Pe 18 ianuarie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Buzău, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni în domeniul informatic", informează un comunicat al DGPMB transmis, miercuri, AGERPRES.

Cercetările au fost efectuate în intervalul decembrie 2021 - ianuarie 2022.

Bărbaţii au accesat, ulterior, conturile bancare ale victimelor, datele fiind folosite pentru achiziţionarea unor produse de lux. Până la acest moment, patru persoane vătămate au fost prejudiciate, suma ridicându-se la aproximativ 65.000 euro.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, telefoane mobile şi bijuterii.

"Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos", arată sursa citată.

Cauza a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor Bucureşti, precum şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.