Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţinuţi după ce au împuşcat o căprioară cu o armă de vânătoare artizanală

caprioara

Doi bărbaţi din Alba au fost reţinuţi de poliţişti pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce, alături de o altă persoană, ar fi împuşcat o căprioară cu o armă de vânătoare artizanală, deţinută ilegal, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

"În dimineaţa zilei de 9 martie 2022, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe raza localităţii Şugag, au identificat, în trafic, un autoturism, în care se aflau 3 bărbaţi, de 30, 37 şi 43 de ani, din comunele Pianu şi Săsciori. În autoturism au fost găsite lanterne, iar în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat, abandonate, pe marginea carosabilului, o centură de vânătoare şi 15 cartuşe. Într-o grădină de pe raza localităţii Şugag a fost găsită o armă artizanală de vânătoare. Ulterior, pe raza localităţii Şugag, a fost găsit cadavrul unei căprioare care prezenta mai multe plăgi împuşcate", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, întrucât exista suspiciunea că cei 3 bărbaţi ar fi fost implicaţi în săvârşirea unei activităţi de braconaj cinegetic, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, împreună cu poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Alba, au efectuat 4 percheziţii. Astfel au fost identificate mai multe cartuşe de vânătoare şi petarde cu fitil, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi urmat să fie folosite pentru braconaj.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar faţă de doi dintre bărbaţi, ambii din comuna Pianu, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

Toţi cei 3 bărbaţi cercetaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, pentru dispunerea măsurilor legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.