Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retorică halucinantă - Ambasada Rusiei în România: Occidentul aplica Metoda `Tancuri pentru organe`

Russian Embassy
ambasada rusiei

Războiul din Ucraina scoate la iveală o retorică nebunească. Ambasada Rusiei la București susține că Ucraina își folosește soldații răniți pe post de donatori de organe pentru Occident contra tehnică de luptă.

Ambasada Rusiei în România a făcut o postare denigratoare la adresa Ucrainei, în care vorbește despre faptul că militarilor ucraineni răniți li s-ar preleva organele, iar corpurile lor ar fi arse.

”Un documentar intitulat „Tancuri pentru rinichi”, spune Ambasada Rusiei în România, „furnizează mai multe dovezi ale faptului că Kievul își folosește personalul militar rănit ca donatori de organe. Această afacere prosperă pe fondul pierderilor grele ale armatei ucrainene. După ce organele sunt prelevate, corpurile sunt arse, iar familiilor li se spune că cei dragi lor sunt dispăruți în misiune. Aceste proceduri oribile ar fi fost imposibile fără consimțământul liderilor de vârf ai regimului de la Kiev, deoarece au fost oficializate prin lege. Ucraina a devenit o bogăție pentru infractori. Specialiștii în transplantologie ilegală încasează bani uriași și nu au de gând să se oprească“.

Propaganda rusă merge mai departe și vorbește despre toate modificările legislative care s-ar fi făcut pentru a putea permite acest lucru: „În Ucraina s-au făcut foarte multe pentru a facilita funcționarea acestor specialiști în transplanturi. La 16 decembrie 2021, Rada Supremă a adoptat Legea nr. 5831 de reglementare a problemei transplantului de materiale anatomice umane, care a eliminat cerința unui consimțământ scris și notarial pentru o operație de transplant de către un donator viu sau rudele acestuia. Nu este nevoie de legalizarea notarială a semnăturii unui donator. Mai mult, au permis prelevarea de organe de copii. Procedura de prelevare a organelor de la morții care nu au semnat un consimțământ de donare de organe a fost simplificată și formalizată. Un medic șef de spital sau un comandant de unitate militară poate da acest consimțământ. Nu doar spitalele de stat, ci și cele private pot efectua operații de transplant. La 14 aprilie 2022, Rada Supremă a adoptat Legea nr. 5610 privind modificările la Codul de procedură penală, care a eliminat TVA de la operațiunile de transplant. Astfel legea a pus capăt oricărui control al situației în acest domeniu. Nimeni nu știe acum ce se întâmplă cu aceste operațiuni de transplant“, se spune în postare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.