Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retragerea din acordul privind clima: John Kerry îl ironizează pe Donald Trump

AP
john kerry

Fostul şef al diplomaţiei americane John Kerry, unul dintre artizanii Acordului de la Paris privind schimbările climatice, a ironizat duminică decizia preşedintelui Donald Trump de retragere şi dorinţa afişată de a renegocia textul, transmite AFP preluat de agerpres.

"Când Donald Trump spune 'Ei bine, vom negocia un acord mai bun', credeţi că va ieşi şi va găsi un acord mai bun? Este ca şi cum O.J. Simpson ar spune că va ieşi şi îl va găsi pe adevăratul ucigaş", a declarat John Kerry la postul de televiziune NBC, într-o aluzie la fosta vedetă a fotbalului american care a fost achitat pentru uciderea soţiei sale. 

"Toată lumea ştie că nu va face acest lucru pentru că nu crede în aşa ceva", a subliniat John Kerry în legătură cu declaraţiile făcute joi de preşedintele SUA despre o eventuală renegociere a acordului de la Paris, ceea ce, de altfel, ţările europene au exclus. 

"Dacă ar fi crezut în el, nu ieşea din Paris", a mai afirmat ironic fostul secretar de stat care a acţionat cu toată greutatea în ultimele negocieri desfăşurate la sfârşitul lui 2015 la Paris. 

La fel ca numeroşi responsabili politici, diplomaţi, experţi, John Kerry a deplâns încă o dată că "America a abandonat leadershipul său (în privinţa climei) în mod unilateral, în timp ce de mai mulţi ani chiar şi preşedinţii republicani (George Bush tatăl şi fiul) au acţionat în această direcţie". 

Pentru fostul vicepreşedinte american Al Gore, unul dintre vârfurile de lance ale luptei împotriva încălzirii climei, decizia lui Donald Trump este "absurdă", "periculoasă" şi "lipsită de temei". Retragerea din acordul de la Paris "sabotează poziţia naţiunii noastre în lume şi ameninţă capacitatea omenirii de a rezolva criza" climatică, a acuzat el la postul FoxNews. 

În schimb, ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a dat asigurări la CNN şi CBS că preşedintele Trump crede în schimbările climatice şi responsabilitatea omenirii. 

La rândul său, Scott Pruitt, şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) şi mare climato-sceptic, a afirmat la FoxNews că "preşedintele a spus că au loc schimbări climatice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.