Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retragerea Emmei Răducanu din Cupa Billie Jean King va afecta șansele de a participa la Paris 2024

Inquam Photos / Simion Tataru
Inquam Emma Răducanu

Șansele Emmei Răducanu de a reprezenta echipa Marii Britanii la Jocurile Olimpice din 2024 par să scadă. Decizia lui Răducanu de a nu juca în următoarea partidă din Cupa Billie Jean King, care va avea loc la Coventry, este posibil să afecteze șansele ei de a merge la Paris în 2024.

Cupa Billie Jean King și Cupa Davis nu oferă puncte WTA, dar Federația Internațională de Tenis (ITF) folosește aceste competiții pentru a încuraja participarea la Jocurile Olimpice.

Cu toate acestea, jucătoarea în vârstă de 20 de ani a explicat că decizia a fost luată din cauza preocupărilor legate de starea sa de sănătate.

"Din cauza accidentărilor mele existente, cel mai bun sfat medical a fost să nu schimb suprafețele într-un termen atât de scurt.”

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice, regulile ITF prevăd că jucătorii trebuie să își reprezinte țara de cel puțin două ori în decursul unui ciclu de patru ani. Răducanu are o singură apariție pentru Marea Britanie, împotriva Cehiei, anul trecut.

Jucătoarea în vârstă de 20 de ani ar putea avea încă două ocazii de a evolua pentru Marea Britanie, în noiembrie și apoi în primăvara anului viitor. Cu toate acestea, încă o omisiune ar putea face ca aceasta să rateze un loc la Jocurile Olimpice.

Întrebată despre o eventuală participare la Jocurile Olimpice, Răducanu a declarat că este nerăbdătoare să reprezinte Marea Britanie la Paris 2024, informează Mediafax.

"Bineînțeles, mi-ar plăcea să joc la Jocurile Olimpice".

Numărul unu britanic s-a confruntat în ultimele luni cu o accidentare la încheietura mâinii, care i-a blocat progresul pe teren.

Răducanu a fost eliminată în primul tur la Australian Open în ianuarie, înainte de a reveni la Indian Wells și de a ajunge până în optimi. Ea a fost apoi eliminată de Iga Swiatek, numărul unu mondial, și a pierdut miercuri, în primul tur la Miami Open, în fața Biancăi Andreescu.

După înfrângerea în fața lui Andreescu, Răducanu a recunoscut sincer că concentrarea pe termen lung rămâne o problemă din cauza problemelor sale la încheietura mâinii.

"Sunt capabilă să joc pe termen scurt", a spus Răducanu. "Dar soluțiile actuale nu sunt foarte viabile pe termen lung".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.