Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retragerea trupelor ruse de la granița Ucrainei - Washingtonul așteptă fapte, nu vorbe

sua rusia

Departamentul de Stat a anunţat joi că Statele Unite aşteaptă fapte şi nu vorbe din partea Rusiei, după anunţul Moscovei referitor la începerea retragerii trupelor pe care le-a masat în apropierea graniţei cu Ucraina şi în peninsula Crimeea anexată, informează AFP şi Reuters, potrivit Agrepres.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, a declarat reporterilor că Washingtonul "va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia" de la graniţa ruso-ucraineană, "în strânsă coordonare cu oficialii ucraineni" şi cu alţi aliaţi americani.

"Am auzit anunţul făcut de Rusia privind începerea retragerii trupelor sale de la graniţa cu Ucraina, am auzit aceste cuvinte, acum ceea ce urmărim să vedem sunt faptele", a declarat Price.

"Ne vom asigura că Rusia îşi va respecta până la capăt angajamentul", a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Prezenţa a zeci de mii de soldaţi în apropierea graniţei cu Ucraina, a cărei armată luptă împotriva separatiştilor pro-ruşi din estul ţării începând cu 2014, a alimentat foarte mult tensiunile dintre Moscova, Kiev şi statele occidentale în ultimele zile, dând naştere la confruntări verbale.

Într-un aparent semn de dezescaladare, Rusia a anunţat joi că va iniţia retragerea trupelor sale începând de vineri, iar preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că este gata să-l primească la Moscova "oricând" pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre stadiul relaţiilor bilaterale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.