Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reușită nesperată pe piața medicală: Specialiștii vor dezvolta un medicament care tratează una din cele mai grave boli

USA Today
medicamente pastile

Johnson&Johnson (J&J) va dezvolta şi comercializa un medicament al Arrowhead Pharmaceuticals pentru inactivarea genei hepatitei B şi va cumpăra o participaţie minoritară la companie, într-un acord de peste 3,7 miliarde de dolari, informaţie care a dus la creşterea titlurilor acesteia cu 20%, transmite Reuters, citat de News.ro.

În cadrul acordului, Janssen Pharmaceuticals, divizie a J&J, va obţine licenţă mondială pentru medicamentul ARO-HBV al companiei Arrowhead, din California, şi opţiunea de a colabora la maximum trei medicamente noi care folosesc tehnologia de inactivare a genelor (RNAi).

Investiţia J&J survine la o lună după ce Arrowhead a publicat date dintr-un studiu clinic referitor la ARO-HBV, considerat revoluţionar de către analişti, care au mai spus că această companie are capacitatea să dezvolte un tratament funcţional pentru hepatita B.

În luna august, în Statele Unite a fost acordată prima aprobare pentru un medicament RNAi, Onpattro, produs de Alnylam Pharmaceuticals, care a confirmat clasa medicamentelor de inactivare a genelor ca fiind noua frontieră în domeniul medicinei.

J&J va investi 75 de milioane de dolari în acţiuni Arrowhead, la preţul de 23 de dolari pe acţiune, care este cu 24% mai mare faţă de nivelul atins de acestea la închiderea tranzacţiilor de miercuri. Arrowhead va primi în avans o sumă de 175 de milioane de dolari, a arătat compania într-un comunicat.

Arrowhead va mai primi până la 1,6 miliarde de dolari, în mai multe tranşe, pentru licenţa în domeniul hepatitei B, şi circa 1,9 miliarde de dolari sub formă de opţiuni şi plăţi eşalonate, pentru alte trei medicamente.

Tehnologia Arrowhead pentru medicamentele de tipul RNAi tratează bolile prin ţintirea şi inactivarea materialului genetic specific, blocând astfel producţia proteinelor care provoacă boala.

Hepatita B afectează un număr estimat de 257 de milioane de dolari, fiind o infecţie virală care pune viaţa în pericol prin atacarea ficatului, pacienţii riscând să moară din cauza cirozei şi a cancerului de ficat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.