Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune a Ambasadorului Gabriela Dancău cu Directorul general al Parcului Tehnologic din Andalucía

facebook

Reuniunea din 23 februarie a.c. a Ambasadorului Gabriela Dancău cu Directorul general al Parcului Tehnologic din Andalucía (PTA), Felipe Romera, a reprezentat un reper important al vizitei în Málaga. PTA este unul dintre cele mai importante parcuri tehnologice din sudul Europei, reunind peste 630 de companii, majoritatea din IT&C, biotehnologii, cercetare-dezvoltare și noi tehnologii, cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde EUR și 20.000 de angajați.

Ambasadorul român a făcut o scurtă trecere în revistă a sectorului românesc de IT&C și startup-uri tehnologice, subliniind oportunitățile suplimentare de investiții pe care Bucureștiul le oferă ca viitor sediu al Centrului european industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică.

Discuțiile au continuat pe tema proiectelor semnificative de investiții în transformare digitală pe care atât România, cât și Spania, le prevăd în planurile proprii de recuperare și reziliență. Partea română a transmis interesul unor Digital Innovation Hubs românești de a colabora cu hub-uri similare spaniole în proiecte comune din programele Horizon Europe 2021-2027, domnul Romera transmițând interesul PTA pentru asemenea colaborări.

Cele două părți  au agreat, de asemenea, organizarea unei sesiuni online de networking între companii din PTA şi companii româneşti din IT&C/tehnologii digitale.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.