Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune a Comisiei de Monitorizare a Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Judiciar

just.ro
sigla ministerul justitiei

Comisia de Monitorizare a Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Judiciar s-a reunit pentru prima dată, joi, la Ministerul Justiţiei, stabilind modalităţile şi perioada de raportare a indicatorilor prevăzuţi în Planul de acţiune pentru implementarea acestei strategii. Comisia de monitorizare a fost înfiinţată, pe 15 ianuarie, printr-o hotărâre a Consiliului de Management Strategic pentru sistemul judiciar, înfiinţat prin protocolul încheiat la finele anului 2016 între Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul Public, anunţă Agerpres.

Din comisia de monitorizare fac parte reprezentanţi ai MJ, CSM, ÎCCJ, MP şi DNA.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei, lucrările reuniunii de joi au fost coordonate de secretarul de stat Marieta Safta. Au participat Ilie Iulian Dragomir, judecător, vicepreşedinte, şi Tabita Monica Maftei, magistrat-asistent - din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Mihai Bălan, judecător, Marius Tudor, director Direcţia Afaceri Europene, Relaţii Internaţionale şi Programe, şi Cristina Pera, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor - din partea Consiliului Superior al Magistraturii, Cătălin Popescu, procuror, Lavinia Ţăranu, manager public - din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Anca Jurma, procuror, consilier al procurorului-şef şi Costin Vârlan, procuror - din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi alţi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei care asigură şi secretariatul tehnic al comisiei.

"Membrii Comisiei de monitorizare au decis cu privire la stabilirea modalităţii şi a perioadei de raportare a indicatorilor prevăzuţi în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltarea a sistemului judiciar 2015 - 2020 (Planul de acţiune). Astfel, Comisia a hotărât revizuirea proiectului de raport de monitorizare a implementării Planului de acţiuni al Strategiei, aşa cum a fost elaborat iniţial de către Grupul tehnic de lucru al Consiliului de Management Strategic. Raportul de monitorizare se va finaliza şi va fi transmis Consiliului de Management Strategic pentru aprobare până la data de 15 februarie", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.